Een ijsbock bier is een geconcentreerd bier, met meer alcohol, meer smaak. We maken dit door ijs destillatie, het in het bier aanwezige water wordt uit het bier gehaald door het eerst te laten bevriezen en dan gecontroleerd te laten ontdooien.
IJs destillatie
Water ontdooit minder snel dan de alcohol en smaakstoffen, resultaat een zeer smaakvol bier met een hoog alcoholpercentage. Oorspronkelijk gebruikt met bokbieren kan het procedé natuurlijk ook toegepast worden op andere biersoorten, de basis van onze IJsbreker was bijvoorbeeld een stout.
IJsbok bij Brouwerij Homeland
We hebben in de Brouwerij inmiddels drie ijsbock gebrouwen/gedestilleerd, Klapgijp #9 is nog leverbaar, de anderen zijn al uit de vaart genomen. Wees er snel bij! 6 per klant
Je kunt het nu zelf maken!
Probeer het eens thuis, pak een of twee van onze zwaardere biertjes, bijvoorbeeld de Donderbus, giet de inhoud over in een plastic fles (niet helemaal vol!) en laat door en door bevriezen. Zet de fles geopend omgekeerd op een glas en laat ongeveer de helft ontdooien. In je glas zit nu een geconcentreerd bier, het water uit de fles kan je weggooien. Je hebt nu zelf een ijs destillaat gemaakt!

Klapgijp #9
IJsbok uit de Krokettenfabriek
Een boeiende verhaal met foto’s over de Kroket & Co fabriek in IJmuiden van o.a. Jonas van Leeuwen waar wij ons bier mochten invriezen.