De kwaliteit van ons bier staat synoniem aan de kwaliteit van onze footprint. We werken dan ook continu aan de verduurzaming van ons brouwproces, vanaf het gerst tot het glas. Dat begint bij onze lokale leveranciers. Wat je van ver haalt is lekker maar dicht bij huis smaakt minstens zo goed.
De duurzame brouwerij
Onze eigen brouwerij vergeten we natuurlijk niet. Die draait op een elektrische stoomgenerator. Het Marine terrein waar we gevestigd zijn draait bovendien volledig op groene stroom. We beperken daarnaast ons waterverbruik en warmteverlies met een ingenieus en innovatief energiesysteem. Echt apetrots zijn we op ons high-tec Meura Mashfilter waarmee we het beste en maximale rendement uit onze ingrediënten kunnen halen. En heel bijzondere bieren kunnen brouwen. De bostel die overblijft brengen we trouwens naar de varkens van Boerderij Lindenhoff.
Ingrediënten
Samen met onze lokale partners werken we aan de beste hoppen en we hebben zelfs ons eigen testveldje op het Marine terrein. Homegrown hop! Bij Vloermouterij Masterveld in Winterswijk halen we onze ambachtelijke mouten en Molen De Zandhaas in Santpoort is een traditionele windmolen die onze haver duurzaam maalt.
Sail with our local heroes!

Beter Blik

Onze bijzondere bieren stoppen wij het liefst in een RVS fust of een blik. Voor optimale versheid en veruit het meest milieuvriendelijk, maximaal recyclebaar en efficiënt in transport. Transport dat we ook nog eens 100% elektrisch hebben ingericht.