Onze brouwers zoeken graag de grenzen op wanneer het gaat om de ingrediënten van ons bier. Soms gaan we over die grenzen heen en halen we wat lekker is van over de hele wereld. Of we blijven dicht bij huis en komen graag en vaak over de vloer bij onze lokale leveranciers. Zo zorgen we voor een optimale samenstelling van ieder bier dat we brouwen.  >>

de beste ingrediënten

_ADP4445-bewerkt
_ADP4586-bewerkt
_ADP4572-bewerkt
_ADP4394-bewerkt
previous arrow
next arrow

Bewust gekozen ingrediënten en partners

Ons bier begint uiteraard met de keuze uit de beste ingrediënten, met niet alleen het beste voor het bier maar ook voor het milieu. Lokaliteit speelt daarbij voor onze brouwerij een belangrijke rol. 

Onze hoppen bijvoorbeeld: sommige hoppen hebben een unieke smaak en komen daarom van verder weg. Onze brouwers zoeken echter altijd naar lokale alternatieven met gelijke eigenschappen. Indien mogelijk gaan zij altijd voor de lokale optie. We werken veel samen met vaste lokale partners en ondernemen diverse lokale projecten.

Vloermouterij Masterveld

Vloermouterij Masterveld in Winterswijk, levert een deel van onze mouten. Een ambachtelijke mouterij, die is opgericht om de boer (weer) direct te verbinden met de brouwer. De boeren worden zoveel mogelijk gestimuleerd om gerst te gaan verbouwen in plaats van maïs. Mais wordt namelijk teveel verbouwd in Nederland, wat de bodemkwaliteit en biodiversiteit negatief beïnvloedt. En dat willen wij niet.

brouwerij Homeland - ingrediënten vloermouterij masterveld

Molen de Zandhaas

Brouwerij Homeland probeert zo veel als mogelijk, lokale ambachten te ondersteunen. Daarom wordt onze haver duurzaam vermalen door Molen de Zandhaas. Een traditionele Nederlandse windmolen in Santpoort-Noord, vlak buiten Amsterdam.

brouwerij Homeland - ingrediënten Korenmolen de zandhaas

Samenwerkingsprojecten

We zoeken ook graag de samenwerking in inspirerende partnerships. We ontwikkelden samen met restaurant Vuurtoren eiland de ‘Y-toren sour’, een bier gemaakt van bramen van het eiland, samen met de reststroom van een bramenboer uit Drenthe. Tijdens de Corona lockdown lanceerden we onze BorrelBox met producten van Amsterdamse ondernemers. Kaasjes van Kef, worsten van Brand en Levi, kombutcha van Butcha, gebrande noten van Pension Homeland en uiteraard een selectie van onze craftbieren.

De bieren van Brouwerij Homeland

Algemene Voorwaarden     Privacy       |    Designconnection    |    © 2020 Brouwerij Homeland
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0