Onze bijzondere bieren stoppen wij het liefst in een RVS-fust of een aluminium blik. Beter bier in aluminium blik, voor optimale versheid. Daarbij is blik veruit het meest milieuvriendelijk en maximaal recyclebaar. Tevens efficiënt in transport. Transport dat we ook nog eens 100% elektrisch hebben ingericht.  >>

beter blik

brouwerij Homeland - aluminium blik
ADP_9174-bewerkt

Waarom is aluminium blik beter?

Onze craftbieren verpakken we op een manier die het beste is voor ons bier en het milieu. Precies om die redenen gaat al ons bier in blik of in roestvrijstalen fusten. Dit zorgt voor optimale versheid van ons bier. Want blik of RVS zijn namelijk de enige verpakkingen die licht en lucht, de grootste vijanden van bier, niet doorlaten. Een win-win situatie dus!

Daarbij zijn alle RVS fusten in ons eigen bezit, zit hier ook statiegeld op en hergebruiken wij deze in de brouwerij nadat ze grondig zijn schoongemaakt.

blikkenlijn_ADP4213
blikkenlijn_ADP4227
blikkenlijn_ADP4217
blikkenlijn_ADP4222
previous arrow
next arrow

Aluminium blik is efficiënter

Blik is ook met het oog op duurzaamheid, een betere optie ten opzichte van fles. Bier in blik is beter te vervoeren. Mede omdat het ruimte-efficiënter is: twee blikken bier nemen de ruimte van één fles in beslag. Reken maar uit… Ook het gewicht van blik is vele malen lager dan fles. En die twee bij elkaar zorgen ook nog eens voor minder uitstoot tijdens transport. 

Aluminium Recycling

Bovendien wordt blik meer gerecycled in Nederland. Maar liefst 95% van het blik komt terug voor recycling, terwijl dit van fles 73% is. Ook niet slecht maar blik rules!  Het recyclen van blik bespaart ook meer energie dan het recyclen van glas. Brouwerij Homeland is daarom al jaren een frontrunner als het gaat om de juiste verpakking voor zowel bier als milieu. Blik dus! Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het milieu om zo “duurzaam” mogelijk bier te brouwen.

Op onze bieren zitten dus ook €0,15 statiegeld per blik. Deze kun je inleveren bij verschillende statiegeldautomaten. Wij streven namelijk naar meer gerecycled materiaal en minder afval in de natuur. 

brouwerij Homeland - aluminium recycles - bier in blik - RVS-fust
brouwerij homeland - statiegeld banner

De bieren van Brouwerij Homeland

Algemene Voorwaarden     Privacy       |    Designconnection    |    © 2020 Brouwerij Homeland
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0