bier brouwen

_ADP4394-bewerkt
_ADP4445-bewerkt
_ADP4586-bewerkt
_ADP4572-bewerkt
previous arrow
next arrow

Bij Homeland koersen we bij het brouwen op gevoel, kennis en het avontuur. Onze brouwers laten zich graag inspireren door de nieuwste brouwtechnieken, ingrediënten en alternatieve processen, die bijdragen aan de ultieme smaaksensatie voor alle ambachtelijke bieren die we bij Homeland brouwen. 

Ons brouwproces

Inmiddels hebben we vanaf de start van onze brouwerij, een aantal mooie initiatieven kunnen realiseren om de brouw duurzamer te maken. Onze hele brouwerij draait bijvoorbeeld niet op gas maar op elektrische stoomgeneratoren die, net als alles op het Marine terrein, draaien op groene stroom. Zelfs onze vorkheftruck rijdt elektrisch.

Meura Mashfilter

Wij maken tijdens het filteren, het scheiden van de wort van de mouten, gebruik van een Meura Mashfilter. Met deze technologie halen we op een veel efficiëntere manier alle bruikbare bestanddelen uit de mout en zodoende hele bijzondere bieren brouwen. Bovendien wordt ook nog eens 30% op de benodigde mouten bespaard, een enorme winst voor het brouwproces én het milieu. 

Met trots kunnen we melden dat wij een van de drie craftbier brouwerijen in Nederland zijn, die deze machine bezitten. Het residu wat overblijft na het filteren, de ‘bostel’, bevat trouwens nog ontzettend veel voedingswaarde. De varkens van Boerderij Lindenhoff zijn er blij mee!

Circulair

In de brouwerij voeren wij actief water- en warmtemanagement. Naast zo min mogelijk water te verliezen en te gebruiken tijdens het brouwen, afvullen en schoonmaken, wordt gebruikte warmte ook weer opgevangen. Zo wordt het koude water gebruikt voor het terug koelen van warm bier en direct opgevangen en weer teruggeleid naar de boiler. Dit warme water wordt voor de volgende brouw gebruikt om zo energieverlies te minimaliseren.

Bier in Blik

Brouwerij Homeland is, als eerste van Amsterdam en 1 van de eerste van Nederland, trotse eigenaar van een blikkenlijn. Blik heeft vele voordelen ten opzichte van fles; blik is volledig recyclebaar en een stuk duurzamer dan fles. Daarbij laat blik geen lucht of licht door, waardoor het beter is voor de kwaliteit van het bier. Wij geloven dat bier in blik de toekomst van craft beer is.

Algemene Voorwaarden     Privacy       |    Designconnection    |    © 2020 Brouwerij Homeland
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0