Bij Brouwerij Homeland koersen we bij het duurzaam bier brouwen op gevoel, kennis en het avontuur. Onze bierbrouwers laten zich graag inspireren door de nieuwste brouwtechnieken, ingrediënten en alternatieve processen, die bijdragen aan de ultieme smaaksensatie voor alle ambachtelijke bieren die we bij Homeland brouwen. Daarbij is duurzaam brouwen belangrijk.   >>

bier brouwen

_ADP4394-bewerkt

Bier Brouwen

Vanaf de oprichting van Brouwerij Homeland in 2015 hebben wij met het team duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Sins 2016 brouwen wij ons Bier dan ook zo duurzaam mogelijk. Inmiddels hebben we een aantal mooie initiatieven kunnen realiseren om bier brouwen daadwerkelijk duurzamer te maken. Zo bezorgen wij ons bier elektrisch en rijdt zelfs ons vorkheftruck in de brouwerij elektrisch.

Tevens draait ons hele brouwerij op het Marineterrein op elektrische stoomgeneratoren. Die gebruik maken van groene energie inplaats van gas. Voor een groot gedeelte gewonnen uit het zonnepanelenveld bovenop ons dak.

Meura Mashfilter

Wij maken tijdens het filteren, het scheiden van de wort van de mouten, gebruik van een Meura Mashfilter. Met deze technologie halen we op een veel efficiëntere manier alle bruikbare bestanddelen uit de mout en zodoende hele bijzondere bieren brouwen. Bovendien wordt ook nog eens 30% op de benodigde mouten bespaard, een enorme winst voor het brouwproces én het milieu. 

Met trots kunnen we melden dat wij één van de drie craftbier brouwerijen in Nederland zijn, die deze machine bezitten. Het residu wat overblijft na het filteren, de ‘bostel’, bevat trouwens nog ontzettend veel voedingswaarde. Om de ‘bostel’ een tweede bestemming te geven en te recyclen vervoeren we deze naar Boerderij Lindenhoff, waar de varkens vervolgens van kunnen smullen!

brouwerij Homeland - bier brouwen - meura mash filter - duurzaam bier brouwen - duurzame brouwerij

Circulair bier brouwen

In de brouwerij voeren wij actief water- en warmtemanagement. Naast zo min mogelijk water te verliezen en te gebruiken tijdens het brouwen, afvullen en schoonmaken, wordt gebruikte warmte ook weer opgevangen. Zo wordt het koude water gebruikt voor het terug koelen van warm bier en direct opgevangen en weer teruggeleid naar de boiler. Dit warme water wordt voor de volgende brouw gebruikt om zo energieverlies te minimaliseren.

Bier in Blik

Brouwerij Homeland is, als eerste van Amsterdam en één van de eerste van Nederland, trotse eigenaar van een blikkenlijn. Blik heeft vele voordelen ten opzichte van fles; blik is namelijk volledig recyclebaar en een stuk duurzamer dan fles. Daarbij laat blik geen lucht of licht door, waardoor het beter is voor de kwaliteit van het bier. Wij geloven dat bier in blik de toekomst van craft beer is.

De bieren van Brouwerij Homeland

Algemene Voorwaarden     Privacy       |    Designconnection    |    © 2020 Brouwerij Homeland
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0