Brett Bieren

Brett Bieren

‘Brett-bieren hebben geen kenmerkend geur- en smaakprofiel. In plaats daarvan vertoont het uitgesproken “funky notes” in combinatie met de basisstijl van elk bier. Dit alles dankzij de wilde en eigenzinnige giststam(men) – Brettanomyces of Brett.

Wat is dat nou precies, een Brett-bier?

Brett-bier is een speciaal bier dat ontstaat door vergisting van een bierstijl met wilde giststammen die “Brettanomsyces of Brett” worden genoemd. “Brettanomsyces of Brett” is een wild gist die zure en funky smaken aan bier kan toevoegen, evenals een aantal interessante aroma’s. Brett-bieren worden tegenwoordig steeds populairder, omdat mensen de unieke smaken die ze met zich meebrengen beginnen te waarderen.

Waarom wordt ons Brett-bier vergist buiten onze brouwerij?

Brett-bieren bieden iets unieks, smaken die je niet snel tegenkomt in de conventionele bierstijlen. Zo ook onze lijn Brett-bieren; Latitude. Door de dominante wilde giststammen maken wij alleen het basisstijl bier in onze brouwerij en wordt het Brett-gist pas later toegevoegd zodra het bier op vat ligt buiten de brouwerij. Na maanden rijpen bottelen wij onze Latitude op een andere locatie met een geleende flessenlijn. Dit allemaal omdat de wilde giststammen, welke in de leidingen blijven hangen, funest zijn voor het vervolgens brouwen van andere bierstijlen. Zo kunnen wij het niet in onze tanks laten of door de blikkenlijn heen halen

Waarom Brett-bier?

De smaak en het aroma van het bier zijn divers en moeilijk te definiëren. Meer reden om zelf op onderzoek uit te gaan natuurlijk!

De Brett bierstijl staat bekend om zijn kenmerkende “funky notes”,
De “funky notes” kunnen worden omschreven als bloemig, stallig, hooiig, aards of rokerig.
Ondanks dat het een wilde stam is, domineert de Brett-gist de karakters van de basisstijl niet.
Het kan een crispy, dunnere en drogere versie zijn van elke bierstijl.
Verwar een bier in Brett-stijl niet met een zuur bier.

Algemene Voorwaarden     Privacy       |    Designconnection    |    © 2020 Brouwerij Homeland
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0