Tripel
Kielzog Tripel is een van de allereerste bieren die uit de brouwerij stroomde. Het is een bier ontwikkeld samen met Chefkok Jerrey uit Pension Homeland. De Kielzog Tripel is een tijdje uit de roulatie geweest en maakt nu een comeback.
Het is een aangepaste versie van het originele recept. De kruiden venkelzaad, korianderzaad en sinaasappelschil geven een unieke kruidigheid aan het bier waardoor het goed te pairen is met verschillende gerechten. De Kielzog is vergist met een gist én een enzym, hierdoor heeft het bier nul restsuiker en is het heerlijk droog. De kruiden, lichte gekarameliseerde mouten en het gistkarakter geven het bier een volle smaak, die dankzij de droogheid heerlijk wegdrinkt.
Uit de vaart genomen.
Untappd
"Vol mondgevoel, veel vers en gedroogd fruit, gevolgd door zware mouten, delicate hoppen en kruidige tonen. Een van de betere Tripels die ik in lange tijd heb gehad!"
biersoort
Tripel
ingrediënten
gerst, water, haver, hop, gist, venkelzaad, sinaasappelschil, korianderzaad
specificaties
alc.: 8%, ibu: 13, ebc: 7