Kettle souring
Met trots presenteert Brouwerij Homeland: De Wegtrekker!
Een zuur bier met toevoegingen van honing en bosvruchten. De zuurheid wordt bereikt door “kettle souring”. Gedurende 36 uur wordt de wort in de brouwketel aangezuurd door een lactobacillus (melkzuurbacterie). De melkzuurbacterie geeft het bier een citrusachtige, frisse en fruitige zuurheid.
Barbe Rouge
Honing en pure bramen, frambozen en blauwe bessen geven een mooie roze kleur en smaak van bosvruchten. Deze wordt gecomplementeerd door het gebruik van de Franse hop Barbe Rouge, die tonen van rood fruit geeft. Door het gebruik van haver en tarwe in het moutrecept heeft de Wegtrekker voor een kettle sour toch een mooie roze schuimkraag.
Uit de vaart genomen.
Untappd
"Frambozen fruitig, licht fruitzuurtje. Iets drogere afdronk."
biersoort
Sour
specificaties
alc.: 6%, ibu: 22, ebc: 8