Ben’s eersteling
De Kanepieper is Homeland’s eerste Double IPA. Het recept stamt uit de eerste stagedagen van Ben, die als testbrouwsel een uit de hand gelopen zeer zware en heftig gedryhopte Kölsch had gebrouwen.
Ben mag zich inmiddels volwaardig brouwer noemen en heeft het recept aangepast van een Kölsch naar een Double IPA. Het bier is gebrouwen met gerst, cara mouten, haver en tarwe en de Nieuw-Zeelandse hoppen Moutere, Wai-ti, Motueka en Rakau. Het is een zeer fruitig bier geworden met tonen van dennen, tropisch steenfruit en limoen, met een straf bittere afdronk.
Pas op, want ondanks het hoge alcoholpercentage drinkt de Kanepieper gevaarlijk lekker weg.
Uit de vaart genomen.
Untappd
"Ruikt heerlijk bitterzoet, een licht zuurtje maar niet te. Maakt het een fris maar karaktervol biertje."
biersoort
Double IPA
ingrediënten
gerst, tarwe, haver, water, hop, gist
specificaties
alc.: 8,5%, ibu: 76, ebc: 17